Elazığ’da 2006-2012 Yılları Arasında Otopsisi Yapılan Karbonmonoksit Zehirlenmesine Bağlı Ölümlerin Değerlendirilmesi - Abdurrahim Türkoğlu; Mehmet Tokdemir; Mustafa Şen; Turgay Börk; Ferhat Turgut Tunçez; Burhan Yaprak (Adli Tıp Bülteni, 2014)
Kimyasal asfiksi denilince akla ilk gelen karbonmonoksit (CO) zehirlenmeleri gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde yaygın olarak görülmektedir. CO zehirlenmelerinin ülkemizde sık görülmesi, sosyal ve önlenebilir bir sağlık sorunu olması önemini bir kat daha arttırmaktadır.