De la praxi de la deriva a la recerca del remot - Marc Raventós Pagès (BRAC, 2015)
La deriva, tal i com la va definir el teòric situacionista Guy Debord, és un procediment d'acció, més que de moviment. És un posicionament espacial dels surrealistes, un procediment dels situacionistes, un deixar-se anar en l'espai i en el temps i, en última instÃ ncia, un mecanisme per a la investigació artística. El remot és un lloc proper i alhora llunyÃ , un lloc mental obert al coneixement, el domini de la realitat imaginada. Després d'un llarg procés d'investigació i un extens treball de camp, l'artista Marc Raventós explica com la prÃ ctica de la deriva es converteix en una escola de la mirada, en un mecanisme de mirada per a l'artista, en una eina per a la recerca del remot. El fet de la deriva provoca una ampliació de temÃ tiques i llenguatges expressius. I, el més important, aquest procés es converteix en una eina extraordinÃ ria per a la creació artística.