DINAMICA MODIFICĂRILOR UNOR INDICI FIZIOLOGICI LA TINERI ÎN PERIOADA ÎNDEPLINIRII SERVICIULUI PUBLIC CU STATUT SPECIAL - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte reale si ale naturii, 2013)
În prezentul articol sunt studiate, prin metoda electroencefalogramei, stările psihofiziologice la tinerii care îndepli-nesc serviciu public cu statut special, şi anume: prin studierea amplitudinii ritmurilor biocurenţilor encefalului, întru elucidarea unor legităţi în activitatea funcţională, condiţionate de perioada îndeplinirii serviciului în unităţi, de trecerea subiecţilor investigaţiei printr-un proces educaţional şi de adaptare la noile condiţii sociale. Cuvinte-cheie: electroencefalogramă, amplitudinea ritmului , investigaţie, perioada de examinare, lot de tineri, unitate militară, medoda descriptivă.