تحول درهم‌تنیدگی و واهمدوسی حالت‌های بَسِت‌هوند در یک سیستم سه-مدیِ بازِ نامتقارن - سمیه مهربان کار; فرخنده عباس‌نژاد; داود افشار; مجتبی جعفرپور (پژوهش سیستم‌های بس‌ذره‌ای, 2017)
یک سیستم کوآنتومی باز شامل یک نوسانگر هماهنگِ نامتقارنِ سه-مدی را در نظر می‌گیریم. با در نظر گرفتن تقریب مارکوی تحول درهم‌تنیدگی و واهمدوسیِ حالت‌های بَسِت‌هوند را در این سیستم مطالعه می‌کنیم. با استفاده از معیار ترانهادۀ مثبت جزئی و خلوص، تأثیر پارامترهای سیستم، حالت اولیه و محیط را بر تحول درهم‌تنیدگی و واهمدوسی بررسی می‎‌‌‌‌‌کنیم. مشاهده می‌شود که تأثیر پارامترهای سیستم و محیط بر تحول درهم‌تنیدگی و خلوص مشابه است؛ به‌گونه‌ای که با افزایش این پارامترها مرگ ناگهانی درهم‌تنیدگی زودتر رخ می‌دهد و خلوص کاهش می‌یابد. از سوی دیگر پارامتر فشردگی رفتار متفاوتی دارد، به‌گونه‌‌ای که با افزایش پارامتر فشردگی خلوص کاهش می‌یابد اما مرگ ناگهانی درهم‌تنیدگی پس از زمان طولانی‌تری رخ می‌دهد.