Kalkulacija troškova za poduzetnike graditeljske djelatnosti - Petar Proklin; Marina Proklin (Ekonomski Vjesnik, 2005)
Općenito račun troškova za poduzetnike temelj je za utvrđivanje ustrojstva troškova i praćenja kretanja troškova te za ispravnu kalkulaciju iz koje rezultira prodajna cijena. To je od izuzetne važnosti za poduzetnike graditeljske djelatnosti zbog toga što, u pravilu, bilančno razdoblje i računovodstveno obuhvaćanje graditeljske djelatnosti nisu istovjetni.