Problemen bij de sociaal-economische geschiedenis van het Vlaamse platteland, 1700-1850 - E. Aerts; J. Delbeke (BMGN: Low Countries Historical Review, 1983)
Chr. Vandenbroeke, Sociale geschiedenis van het Vlaamse volk