Pronosticul cancerului glandei tiroide. - Gheorghe Ţîbîrnă; Andrei Ţîbîrnă; Rodica Tarnaruţcaia (Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei: Ştiinţe Medicale, 2018)
În perioada anilor 1980-2015 în Laboratorul Ştiinţific ”Chirurgia tumori cap şi gât” au fost trataţi circa 8300 pacienţi cu tumori nodulare ale glandei tiroide, dintre care 4800 cu cancer. Pe un lot de 2488 de pacienţi cu cancer al glandei tiroide a fost analizată prognoza şi supraviețuirea fără recidive a pacienților. În rezultatul cercetării s-a constatat că supraviețuirea pacienţilor vizaţi depinde de răspândirea procesului (dimensiunile tumorii în focarul primar, invazia extraglandulară, prezenţa metastazelor regionale şi la distanţă), tipul histologic al cancerului tiroidian, vârsta şi sexul pacienţilor.