Классификация инвестиционных правоотношений.Инвестициялық құқықтық қатынастардың классификациясы. - A. B. Omarova.; A. H. Isabekov. (Хабаршы. Заң сериясы, 2016)
В настоящей статье рассмотрены понятие инвестиционных правоотношений, их виды через призму общетеоретических положений о правоотношениях. Предложены основные виды инвестиционных правоотношений,их характерные признаки, классификация. Даны понятия и основные признаки каждого вида правоотношений,их различия и сходства. Мақалада мақсатына сәйкес жиынтық талдаулар арқылы инвестициялық қатынастарды жүйелеу арқылы топтастырылуы жүргізілді. Зерттеу барысында анықталған инвестициялық құқық қатынас ұғымына тоқталып, оның түрлік сипаттамасы талқыланды.