Hz. Hatice'nin Oğulları - Sena Kaplan (Cumhuriyet İlahiyat Dergisi, 2016)
Hz. Peygamber’in hayatındaki çeşitli olaylar hakkındaki haberler, erken dönem sîret, hadis, tarihi çalışmalar ve kültürel edebiyat kaynaklarında birbirinden ayrık, hatta birbiriyle zıt olarak kaydedilmiştir. Hadisteki uyuşmazlıklar zaman zaman Hz. Peygamber ile Mekke’nin nüfuzlu aileleri arasındaki ilişkilerle ilgisi olan ve bir ölçüde O’nun ve ortaya çıkmakta olan Müslüman toplumunun kaderini şekillendiren, Hz. Peygamber’in hayatındaki belirgin olaylarla ilişkilidir.Bu şekilde incelenmeyi ve açığa kavuşturulmayı hak eden benzer bir durum da Hz. Hatice’nin evlilik hayatındaki belirli olayları içerir.