Yachachina runakunapak kawsaykuna wankuripish - Oliver Jara Montes; Jenny Granizo Jara (Chakiñan, 2017)
Kay llankayka ima shina kawsay wankuri yachachina hatun yachayta ruranapak shuk yuyaykuna mashkaypi rikurishkatami rikuchin. Kay llankayta rurankapakka manarak yachachinapak illupankata charik, yachachina, runa kawsaymanta, mushuk yachaykunamanta Facultadpi ima shina tawka runa kawsaymanta wankurinata llankakukkunapak rikuymantami rurashka kan. Kay yachachikunaka imashina Ecuador mamallaktapak yachachina alli kawsaypak kamachikunata rikun. shinallatak hatun yachanawasipak imalla yachachinakunata akllashkatapishmi rikuchin. Hatun yachaykunapi runakuna kawsaykunapi, wankurinakunapi imalla yachaykunata, rurakuna kashkatapismi rikuchin. kaykunapakka karintik warmitik, shikan, shikan yachaykunata wiñachina kashkatapishmi rikuchin.