Vpliv sistemske in informacijske teorije v terapevtski paradigmi - Andrej Iršič (Obzornik zdravstvene nege, 2004)
V članku je podan opis razvoja terapevtske paradigme od danes pretežno znanstvenega redukcionističnega temelja v smeri nadaljnjega razvoja paradigme terapevtskega procesa, ki jo omogoča sistemsko dinamična teorija z novimi pojmi, ki jih uvaja. Zato so novi pojmi sistemsko dinamične teorije bolj podrobno opisani v povezavi s terapevstkim sistemskim procesom.