Mehmet Âkif Ersoy’da Düşünce-Eylem İlişkisi / The Relation Between Idea and Action in The Thougts of Mehmet Akif Ersoy - Tuncay İMAMOĞLU (İlahiyat Tetkikleri Dergisi, 2016)
Mehmet Âkif Ersoy Türk düşüncesinin önemli bir şahsiyetidir. Âkif Müslüman toplumlarınbelli bir dönemden sonra kaybettikleri misyonu yeniden kazanmalarına yönelik çabalar ortayakoymaktadır. O, Müslüman toplumlar üzerindeki cehalet bulutlarını dağıtmak istemektedir.Ona göre bu, Kur’an’a yeniden dönülmediği müddetçe gerçekleşmez. Âkif, İslam toplumlarındadinamik bir insan modeli oluşturmayı istemektedir. Bu makalede de biz Mehmet Âkif Ersoy’unbu düşüncelerini tahlil etmeye çalışacağız.