Antropotehnički imperativ. Uz Sloterdijkovu filozofiju vježbi - Hrvoje Petrušić (Crkva u Svijetu, 2018)
Rad je usredotočen na dva temeljna i suodnosna pojma: 1) pojam imunoloških sustava u antropologiji; 2) pojam antropotehničkih vježbovnih praksi. Njihovom raščlambom bit će ponuđena, nadamo se, cjelovita i informativna analiza temeljnih postavki i pojmova Sloterdijkove filozofije vježbi, u kojoj je ponuđeno autorovo valoriziranje i receptiranje asketologije kao središnje antropološke paradigme za razvijanje filozofije kulture.