Muhasebe Meslek Mensuplarında Duygusal Emek ve İşyeri Mutluluğu İlişkisi: Burdur Örneği - Ali Apalı; Mehmet Özmen (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi, 2018)
Bu araştırmanın amacı muhasebe mensuplarının duygusal emek davranışları ile işyeri mutlulukları arasındaki ilişkiyi araştırmaktır. Araştırma Burdur evreninde ve 156 muhasebe mensubu örnekleminde nicel araştırma yöntemleri uygulanarak gerçekleştirilmiştir. Araştırmada muhasebe mensuplarının duygusal emek davranışları, işyeri mutlulukları incelenmiş ve aralarındaki ilişkiler korelasyon analizi ile test edilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre muhasebe mensuplarının yüzeysel davranış düzeyleri düşük, duyguların bastırılması düzeyleri orta ve derin davranış düzeyleri ile işyeri mutluluk düzeyleri yüksek çıkmıştır. Duyguların bastırılması ve derin davranış ile işyeri mutluluğu arasında pozitif yönlü anlamlı bir ilişki bulunmuştur.