شناسایی ریتم فعالیت عضلات کمربند شانهای در پرتاب آهسته و سریع توپ هندبال در افراد با و بدون سندرم درد شانه - زهرا ذوالنور; نادر فرهپور; امیرعلی جعفرنژادگرو (Ṭibb-i Tavānbakhshī, 2018)
مقدمه و اهداف تحقیقات گذشته نتایج متناقضی را در مورد فعالیت عضلات شانهی افراد دارای سندروم گیرافتادگی شانه و در ورزشکاران پرتابی گزارش کردهاند، هدف از مطالعه حاضر شناسایی ریتم فعالیت عضلات کمربند شانهای در پرتاب آهسته و سریع توپ در افراد با و بدون سندرم درد شانه میباشد. مواد و روش ها آزمودنیها شامل 12 نفر سالم (سن 3±23 سال، وزن 12±64 کیلوگرم) و 12 نفر بیمار (سن 4±27 سال، وزن 14±60 کیلوگرم) بودند. میزان فعالیت عضلات ذوزنقه فوقانی، فوق خاری، دلتوئید میانی، خلفی، قدامی، سینهای، پشتی بزرگ و سه سر در پرتاب آهسته و سریع توپ هندبال توسط دستگاه الکترومایوگرافی اندازهگیری شد. برای مقایسه آماری بین گروهی از آزمون تحلیل واریانس طرح ترکیبی (2*2) در سطح معناداری (05/0> p) استفاده گردید. یافته ها در مرحله آمادگی پرتاب با سرعت آهسته و سریع، در افراد بیمار، شدت فعالیت عضلات ذوزنقه فوقانی، فوق خاری، و پشتی بزرگ به طور معناداری بیشتر از افراد سالم و در مرحله آمادگی پرتاب سریع شدت فعالیت عضله دلتوئید میانی در افراد بیمار کمتر از افراد سالم بود (p