Відносини США і ЄС за часів президентства Б. Обами: спільне та відмінне. - O. Dvurechenska (Епістемологічні дослідження у філософії, соціальних і політичних науках, 2015)
Досліджуються відносини США та ЄС у період перебування на посаді президента Б. Обами. Зазначається, що схожість у менталітеті, підходах до побудови політичної та економічної систем робить США та країни ЄС природними союзниками на міжнародній арені. Розглянуто участь США та Європейського Союзу у вирішенні актуальних проблем сучасної світової політики. Визначено відмінності у зовнішньополітичних цілях та методах вирішення міжнародних проблем Сполученими Штатами та країнами ЄС, особливо військових конфліктів. Звертається увага на напрямки зовнішньої політики, де США та ЄС виступають конкурентами