تأثیر سه برنامة تمرین ترکیبی هوازی مقاومتی با شدت‌های مختلف بر سطوح آدیپونکتین، پروتئین متصل به رتینول چهار و نیم‌رخ لیپیدی در مردان مبتلا به دیابت نوع دو - مهدی زارعی; محمدرضا حامدی نیا; امیرحسین حقیقی; سارا امینی (فیزیولوژی ورزشی, 2017)
پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر سه برنامة تمرین ترکیبی هوازی ـ مقاومتی با شدت‌های مختلف بر سطوح آدیپونکتین، پروتئین متصل به رتینول چهار و نیم‌رخ لیپیدی در مردان مبتلا به دیابت نوع دو انجام گرفت. بدین‌منظور، 43 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو به‌صورت تصادفی درچهار گروه (سه گروه تمرین ترکیبی یک (سن0/3±9/47، وزن1/1±9/77 و شاخص تودة بدنی 5/3±3/26)؛ دو (سن 3/6±8/45، وزن 7/6±8/80 و شاخص تودة بدنی 8/1±9/26)؛ سه (سن 9/0±5/47، وزن 7/11±9/82 و شاخص تودة بدنی 9/2±0/28) و گروه کنترل (سن 2/1±9/46، وزن 3/4±10/84 و شاخص تودة بدنی4/2±2/28) تقسیم شدند و گروه‌های تمرینی، تمرین ترکیبی هوازی ـ مقاومتی را به‌مدت12 هفته و با شدت‌های مشخص (گروه یک: مقاومتی60-50 درصدیک ‌تکرار ‌بیشینه، هوازی80-70 درصد ضربان قلب بیشینه؛ گروه دو: مقاومتی70-60 درصد یک‌ تکرار‌ بیشینه، هوازی70-60 درصد ضربان قلب بیشینه؛ گروه سه: مقاومتی80-70 درصدیک ‌تکرار ‌بیشینه، هوازی60-50 درصد ضربان قلب بیشینه)اجرا نمودند. جهت انجام پژوهش، فرایند خونگیری به‌منظور تعیین سطوح آدیپونکتین، پروتئین متصل به رتینول چهار و نیم‌رخ لیپیدی، قبل و پس از 12 هفته انجام گرفت و داده‌ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس تجزیه‌و‌تحلیل شد.نتایج نشان می‌دهد که سطوح پروتئین متصل به رتینول چهار در گروه دو و سۀ تمرین ترکیبی نسبت به گروه کنترل به‌طور معناداری کاهش یافته است (P