رابطۀ الکسی‌تایمیا با هوش هیجانی، اضطراب و افسردگی در دانشجویان پسر دانشگاه آزاد اسلامی اهواز - بهنام مکوندی; علیرضا حیدرئی; منیجه شهنی ییلاق; بهمن نجاریان; پرویز عسکری (دانش و پژوهش در روان‌شناسی کاربردی, 2012)
هدف پژوهش حاضر بررسی رابطۀ بین ابهام خلق (الکسی‌تایمیا) با هوش هیجانی، اضطراب و افسردگی در دانشجویان پسر دانشگاه آزاد اسلامی اهواز بود. جامعۀ آماری دانشجویان پسر دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز در سال 1389 بودند که از بین آنها 215 نفر به‌صورت تصادفی طبقه‌ای انتخاب شدند. ابزارهای سنجش شامل مقیاس الکسی تایمیا اهواز (مکوندی، حیدرئی، شهنی‌ییلاق، نجاریان و عسکری، 2011)، پرسشنامۀ هوش هیجانی پترایدزو فورنهام (2011)، پرسشنامۀ اضطراب بک (1990) و پرسشنامۀ افسردگی بک (1987) بود. داده‌ها با استفاده از روش‌های آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان‌دهندۀ وجود رابطۀ معنادار بین ابهام خلق با هوش هیجانی، اضطراب و افسردگی بود (01/0> P ). درنهایت تحلیل رگرسیون نشان داد که افسردگی و مؤلفۀ چهارم هوش هیجانی یعنی مهارت‌های اجتماعی پیش‌بین‌های مناسبی برای متغیر ملاک یعنی الکسی‌تایمیا هستند.