Особливості правового статусу фізичних осіб в міжнародному приватному праві: теоретико-правове дослідження - L.V. Moshnayga (Аналітично-порівняльне правознавство, 2022)
У статті досліджено сучасний стан проблем, пов’язаних із правовою регламентацією фізичних осіб у міжнародному приватному праві, полягає у тому, що визнання особи вищою цінністю передбачає здійснення державного захисту належних їй прав та свобод, створення систем гарантування реалізації прав та законних інтересів на підставі загальновизнаних принципів та норм міжнародного права, конституційних приписів, які визначають зміст правового статусу особистості.