Педіатричні аспекти гострого гематогенного остеомієліту в дитини раннього віку: клінічний випадок - G.I. Mantak; O.A. Moravska; I.I. Andrikevych; L.O. Yushchenko; V.S. Oliinik (Сучасна педіатрія: Україна, 2023)
Гострий гематогенний остеомієліт є однією з поширених бактеріальних інфекцій у дітей раннього віку, що супроводжується слабко вираженими ознаками на початковому етапі діагностики. Початок захворювання зазвичай гострий з лихоманкою, інтоксикаційним синдромом, вогнищевими ознаками запалення кісток і обмеженням функції кінцівок.