Intellektuell eiendomsrett og global fordeling – TRIPS, fotball og farmasøytisk industri - Per Botolf Maurseth; Jens Chr. Andvig (Internasjonal Politikk, 2023)
Artikkelen tar for seg for to former for intellektuell eiendomsrett: patentrettigheter i farmasøytisk industri og internasjonale TV-senderettigheter i fotball. I begge tilfeller utvikles globale markeder som også krever global regulering. Inntektene som skapes, blir høye og veldig konsentrert. Samtidig kan selv en mindre omfordeling av rettigheter bidra til kraftig utjevning av inntekter og muligens økt global velferd.