اثر کفی ‏Arch support‏ بر مقادیر اوج نیروی‎‌‎های عکس‌العمل زمین و زمان رسیدن به اوج نیروهای عکس‌العمل در ‏هنگام پرش و فرود تکنیک شوت سه گام در هندبالیست‌های دارای پای پرونیت - محسن برغمدی; مرتضی ساربانلار; علی نصرتی هشی; ابراهیم پیری; فریبرز ایمانی (Journal of Paramedical Science and Rehabilitation, 2023)
هدف:هدف از انجام تحقیق بررسی اثر کفی Arch support بر مقادیر اوج نیروهای عکس العمل زمین و زمان رسیدن به اوج نیروهای عکس العمل در هندبالیست های دارای پای پرونیت هنگام پرش و فرود طی اجرای پرش سهگام بود.روش بررسی:تحقیق حاضر از نوع نیمه‌تجربی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون  با گروه کنترل بود. جامعه آماری این تحقیق هندبالیست های مرد دارای پای پرونیت بودند. نمونه گیری به ‌صورت در دسترس انجام شد و 10 نفر افراد دارای پای پرونیت و 10 نفر سالم انتخاب شدند. کفی کفش مورد استفاده در این پژوهش دارای برجستگی در قسمت لبه داخلی پا (Arch support) بود. از دستگاه صفحه نیروی برتک برای اندازه گیری مؤلفه‌های نیروی عکس العمل زمین طی اجرای پرش سه‌گام استفاده شد. از آزمون آماری آنالیز واریانس با اندازه گیری تکراری در سطح معنی‌داری (0/05≥p) استفاده شد.یافته ها:نتایج نشان داد مؤلفه قدامی-خلفی (0/004=p) و عمودی (0/001>p) نیروی عکسالعمل زمین در گروه پای پرونیت در پرش سه گام در مرحله پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون کاهش معنی داری داشت. زمان رسیدن به مؤلفه عمودی نیروی عکسالعمل زمین در گروه پای پرونیت در پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون کاهش معنی داری داشت (0/001>p). همچنین مؤلفه داخلی-خارجی (0/001=p) و عمودی (0/001> P) نیروی عکس‌العمل زمین در گروه پای پرونیت در مرحله پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون در لحظه فرود کاهش معنی داری داشت. به علاوه زمان رسیدن به مؤلفه عمودی (0/001=P) نیروی عکس العمل زمین در گروه پای پرونیت در مرحله پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون افزایش معنی داری داشت.نتیجه گیری: باتوجه‌به نتایج تحقیق می توان نتیجه گرفت که استفاده از کفی Arch support می تواند منجر به کاهش نیروهای عکس العمل زمین و افزایش زمان رسیدن به اوج مؤلفه‌های نیروی عکس العمل زمین در هنگام فرود و افزایش نیروها و زمان رسیدن به اوج هنگام پرش در هندبالیست های دارای پای پرونیت شود که می تواند باعث کاهش آسیب و عملکرد بهتر شود.