Aksesuar dalak varyasyonu - Elif İpek Çay; Sema Özandaç Polat; Mahmut Oksüzler; Pınar Göker (Cukurova Medical Journal, 2021)
Sol üst kadranda karın boşluğunda fundus gastrica ile diaphragma arasında bulunan kahve çekirdeğine benzeyen dalak vasküler ve lenfatik yapılarla sarılmış bir organdır. Çok kesittli Bilgisayarlı Tomografi abdominal bölgede yerleşim gösteren yapıları görüntülemede oldukça iyi sonuçlar vermektedir. Üriner sistem enfeksiyonu şikayetiyle gelen hastaya abdomen Bilgisayarlı Tomografi (BT) ve laboratuvar tetkikleri yapıldı. BT tetkikinde hastada primer dalak’tan görünüm ve doku olarak çokta farklı olmayan aksesuar dalak varyasyonuna sahip olduğu görüldü. Bu olguda literatürde yer alan aksesuar dalak varyasyonel sınıflandırılmasının dışında farklı bir tip aksesuar dalak varyasyonunun görüntüleme bulgularının incelenmesi amaçlandı.