Деякі аспекти правового врегулювання обігу криптовалют в Україні - V. Marchenko; A. Dombrovska (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право, 2024)
Вплив сучасних інформаційних технологій спричинив появу нової форми валюти – криптовалюти, побудованої на технології блокчейн. Це дослідження має на меті аналіз існуючої правової бази, заглиблення в потенційні шляхи правового регулювання діяльності, пов’язаної з обігом криптовалют, зокрема біткоїну. Для досягнення поставленої мети в процесі дослідження використовувався комплексний комплекс як загальнонаукових, так і спеціалізованих пізнавальних методів, включаючи порівняльно-правовий метод, системно-структурний метод, методи узагальнення, аналізу та синтезу.