Satirik in njegov vladar - David Movrin (Keria: Studia Latina et Graeca, 2001)
Vsem skupaj dober večer. Najprej bi se rad v imenu organizatorja, študentske sekcije Društva za antične in humanistične študije, zahvalil obiskovalcem za tako številno udeležbo - reči moram, da smo presenečeni. Zahvaljujem se tudi obema gostoma, predvsem gospodu Petanu, ki si je danes z veliko dobre volje ukradel tričetrt ure, ker ga čakajo še volitve v Društvu pisateljev, tako da bo moral oditi prej, seveda pa tudi gospodu Senegačniku, asistentu na Oddelku za klasično filologijo. Dogodek smo si zamislili kot literarni večer, na katerem bi po recitaciji antičnih epigramov secirali odnos satirikov do aktualne oblasti;