طراحی خوشه‌ساز شتاب‌دهنده‌ی خطی الکترون از نوع موج‌رونده - فرشاد قاسمی; فریدون عباسی‌دوانی; محمد لامعی‌رشتی; حامد شاکر (مجله علوم و فنون هسته‌ای, 2011)
اجرای پروژه‌ی طراحی و ساخت شتاب‌دهنده‌ی خطی الکترون توسط وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری، به عهده‌ی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی گذاشته شده است. هدف تحقیقات جاری دست‌یابی به دانش و فن‌آوری ساخت اجزای شتاب‌دهنده‌ی خطی است که یکی از مؤلفه‌های آن، خوشهساز است. در این مقاله دو نوع خوشهساز معرفی شده و یکی از آنها یعنی خوشهساز نوع بارگذاری شده با صفحه برای طراحی و ساخت انتخاب شده است. با مطالعه‌ی حرکت الکترونها در میدان مابین روزنه‌ی صفحهها و استفاده از معادلات حاکم بر تئوری موج‌برهای بارگذاری شده با صفحه، ابعاد خوشهساز موردنظر این طرح به دست آمده است. در محاسبات و برای شبیهسازی از نرمافزار MATLAB و کد SUPERFISH استفاده شده و گستره‌ی فازی ورودی و خروجی این طراحی، به ترتیب، برابر 348 و 50 درجه تعیین گردیده است. این، به ضریب خوشهسازی حدود 7 میانجامد که مقدار مناسبی برای این نوع خوشهسازها است.