Diatomit ve hidrofob kil ile üretilen prefabrik yapı malzemesinin bazı özellikleri - Selçuk Memiş; Sırrı Şahin; Ünal Şirin (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2017)
Bu çalışmada, prefabrike yapı elemanı üretiminde diatomit (D) ve su itici özelliğe sahip hidrofob kilin (HK) çimento ile farklı oranlardaki karışımlarının fiziksel ve mekanik özelliklerine etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla diatomit tozu yerine diatomit ağırlığının %5, %10 ve %15’i oranında hidrofob kil ve %10,