Når døren går op... - Anne Hjort; Kim Schrøder (MedieKultur: Journal of Media and Communication Research, 1986)
Videojournalen var navnet på et 15-minutter langt magasinpro- gram, som blev sendt i 3 uger i efteråret 1985 på Kanal 2. Bag produktionen stod Det Danske Filmværksted, som for denne periode havde åbnet dørene for amatører til at producere 5- minutters indslag til videojournalen. Filmværkstedet stille- de på sin side et professionelt hold bastående af fotograf, lydmand, assistent og redigeringsteknikker til rådighed.