Relevancia e impacto do artigo 7 da Carta Europea das Linguas Rexionais ou Minoritarias e a súa repercusión nas linguas do Estado español (GL-EN) - Fernando Ramallo (Revista de Llengua i Dret - Journal of Language and Law, 2018)
O artigo 7 da Carta Europea para as Linguas Rexionais ou Minoritarias (Consello de Europa) constitúe un marco lexislativo de extraordinario potencial para a protección e a promoción de todas as linguas minoritarias (mesmo as non europeas), nomeadamente daquelas máis vulnerábeis, que, a miúdo, carecen dunha lexislación doméstica básica orientada a contribuír ao seu fortalecemento. Neste achega ofrecemos unha descrición valorativa dos aspectos máis salientábeis deste artigo, cunha breve reflexión sobre a súa repercusión nas linguas minoritarias do Estado español só cubertas polo citado artigo