Особливості демократичного цивільного контролю над військовою сферою українського суспільства на сучасному етапі - Віталій Чорний (Social Development & Security, 2018)
У статті проведено аналіз чинників, які негативно впливають на демократичний цивільний контроль над військовою сферою українського суспільства та цивільно-військові відносини загалом. Виходячи з цього, робиться висновок про необхідність уточнення змісту низки понять, які стосуються безпекового середовища, максимального заповнення прогалин, що існують в нормативно-правових актах стосовно зазначеної проблеми, створення підвалин для напрацювання законодавчої бази, яка сприятиме формуванню стабільних цивільно-військових відносин та розбудові потужної військової організації України. Особливої актуальності розгляд зазначеної проблеми набуває напередодні ухвалення українським парламентом Закону України “Про національну безпеку України”.