ФАКТОРИ ВПЛИВУ НА ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ ДИНАМІЧНОСТІ КОНКУРЕНТНОГО СЕРЕДОВИЩА - Наталія Васюткіна; Владислав Ватащук (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена дослідженню сучасних факторів впливу на формування системи економічної безпеки підприємства враховуючи динамічність та нестабільність конкурентного середовища. У процесі дослідження було використано методи: аналізу та порівняння, систематизації та узагальнення. Проаналізовано набір факторів, які спливають на систему економічної безпеки підприємства в умовах дисбалансу конкурентного середовища. Виявлено, що поділ факторів економічної безпеки підприємства на внутрішні та зовнішні досі є актуальним. Але потребує конкретизації та уточнення щодо їх міри та якості впливу. Визначено місце факторів у системі економічної безпеки підприємства, як визначальних передумов її становлення та удосконалення. Запропоновано розглядати фактори формування системи економічної безпеки підприємства відповідно до рівнів їх впливу на ефективність діяльності підприємства.