Çalışma Süreleri ve Ücretler Çalışan Çocuğun Kabullenilmiş İstismarı mı Çıraklık Okullarında Yapılan Bir Çalışma - Erhan Büken; Bora Büken (Adli Tıp Bülteni, 2014)
Çocuk Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 9. Maddesi çocukların asgari bir yaştan önce istihdam edilmemesini öngörülmüştür. Ülkemizde ve Dünya’da çocuk ve genç işçilerin çalıştırılma usul ve esasları,  çalışma, ara dinlenme süreleri ve alacakları ücretler kanun ve yönetmeliklerle belirlenmiştir. Çalışmamızın amacı ülkemizde çalışan çocukların çalışma sürelerinin ve çalışma sürelerine karşılık aldıkları ücretlerin yasal düzenlemelerle uyumunun değerlendirilmesi ve uzun çalışma sürelerinin ekonomik istismar niteliğinin tartışılmasıdır.