Актуальні питання правової регламентації обов’язкової участі захисника у кримінальному провадженні - Tetyana Korcheva (Проблеми Законності, 2022)
Для певної категорії осіб в окремих випадках законодавець передбачає особливі порядки кримінального провадження, а також обов’язкову участь захисника (ст. 52 Кримінального процесуального кодексу України, далі – КПК України), що створює додаткові гарантії для захисту особи у кримінальному провадженні. Тож у статті досліджено проблемні аспекти нормативного регулювання обов’язкової участі захисника у кримінальному провадженні. Розкривається значення обов’язкової участі захисника, який надає особі професійну правничу допомогу у кримінальному провадженні.