Dilbilim-Göstergcbilim İlişkileri - Ayşe Kıran (Dilbilim Araştırmaları Dergisi, 1990)
Göstergebilim durup dururken, hiç yoktan ortaya çıkmamıştır. Özellikle XX.yüzyılda gelişen ve anlam sorunlarını çözümlemeye yönelik üç toplumbilimsel disiplinden kaynaklanmıştır. Bunlar dilbilim, kültürel antropoloji ve bilgi kuramıdır. Biz konumuz, gereği yalnız dilbilim-göstergebilim bağıntılarından sözedeceğiz.