СИСТЕМА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ВИЩОЇ ОСВІТИ У ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ КЕРІВНИКІВ ДОШКІЛЬНИХ, ЗАГАЛЬНИХ СЕРЕДНІХ І ПОЗАШКІЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ - Ірина ДАРМАНСЬКА (Збірник наукових праць Національної академії Державної прикордонної служби України. Серія: педагогічні науки, 2020)
Автором описано законодавче врегулювання поняття «якість освіти» та «якість освітньої діяльності», висвітлено основні світові тенденції в галузі забезпечення якості освітніх процесів. Розкрито підходи науковців до трактування понять «якість освіти», «якість змісту освіти», «якість освітніх послуг», «якість вищої освіти», «якість процесу вищої освіти». Розмежовано поняття «якість освітньої діяльності» та «якість освіти» у процесах підготовки майбутніх керівників дошкільних, загальних середніх, позашкільних закладів освіти та зазначено, що перше поняття характеризує процес, а друге – результат.