محاسبه تخلخل و توزیع حفره‌های مخازن نفتی با استفاده از روش تشدید مغناطیسی هسته‌ای - فاطمه خوش سیما; زهره کارگر (Pizhūhish-i Naft, 2013)
تشدید مغناطیسی هسته‌ای (NMR) پاسخ هسته‌های اتمی به میدان‌های مغناطیسی خارجی است. در این تحقیق به بررسی روش نوین MRIL (چاه پیمایی به روش تشدید مغناطیسی هسته‌ای) جهت تعیین پارامترهای پتروفیزیکی مورد نیاز از قبیل تخلخل و توزیع اندازه حفره‌ها که در تخمین هیدروکربن موجود در مخزن به کار گرفته می‌شود، می‌پردازیم. برای این منظور، ابتدا پارامتر تخلخل با پردازش داده‌های NMR محاسبه شده و سپس تخلخل حاصل با تخلخل نوترونی و تخلخل مغزه مقایسه می‌شود. نتایج بیان‌گر توافق خوب بین تخلخل NMR و تخلخل مغزه است.درحالی که یافته‌ها نشان می‌دهد تخلخل نوترونی بیش از اندازه واقعی است