СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ РЕКЛАМНОГО РИНКУ УКРАЇНИ - Zoia Grygorova (Економіка та суспільство, 2021)
Реклама є невід’ємною частиною маркетингових комунікацій брендів, основним джерелом інформування цільової аудиторії про товари та послуги. В статті розглянуто сучасний стан рекламного ринку України, досліджено його окремі сегменти та окреслено основні тенденції розвитку, Розглянуто динаміку ринку реклами за 2016-2020 роки, проаналізовано його розвиток під впливом соціально-економічної кризи, спричиненою пандемію COVID-19, визначено сегменти, що зазнали найбільшого впливу кризи. Встановлено, що найбільш вагомими каналами рекламних комунікацій є реклама на телебаченні та інтернет реклама, частка якої в структурі рекламного ринку протягом останніх років суттєво збільшується. Окреслені зміни, що відбуваються в окремих сегментах та дотичних галузях та визначено основні тенденції розвитку рекламного ринку України.