HİDROLİK YÖN KONTROL VALFLERİNDE AKIŞ KAYBI - Erdem KOÇ; Betül ÖZDEMİR (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 1995)
Bu çalışmada endüstriyel hidrolik devre elemanlarından olan yön denetim valfeleri teorik olarak analiz edilmiştir. Yüzeyleri paralel işlenmiş valf sürgüsü ile valf gövdesi (silindir) arasındaki viskos akışkan kaçağı belirlenmiştir. Sürgü yüzeyinin konik olması halinde analiz genişletilmiştir. Valf perfonmansı için akışkan kaçağının mümkün mertebe az olması istendiğinde eksen kaçıklığı, piston boyu ve koniklik değerlerini uygun değerlerde seçilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır. Çalışma boyutsuz parametrelerle yürütülmüştür.