Joan Duns Escot i els escotistes catalans - Agustí Boadas Llavat (Enrahonar: Quaderns de Filosofia, 2009)
La filosofia del segle XIV a la Corona d’Aragó no s’entén sense les aportacions dels seguidorsde Joan Duns Escot. Semblantment, l’escotisme no pot ser copsat sense l’allau de deixeblesde l’escocès que van actuar a casa nostra. Aquest feliç intercanvi, amb derivacionstant pel que fa al naixement de la modernitat com en la seva incidència política perduràfins al Renaixement, especialment a través de les edicions de la nova impremta. Amb elbarroc sorgeix una segona onada d’escotistes al voltant de la Universitat de Cervera, lainfluència dels quals es pot trobar fins a començaments del segle XX.