Jak rytownicy rewolucję naukową wygrawerowali - Tadeusz Sierotowicz (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce, 2012)
Recenzja książki: Volker R. Remmert, Picturing the Scientific Revolution, Philadelphia, Saint Joseph's University Press, ss. 296.