PRAXIS: el pràcticum al Grau de Pedagogia de la Universitat de Barcelona - Dolors Millan Guash; Marta Burguet Arfelis; Elena Noguera Pigem; Assumpta Aneas Álvarez; Núria Rajadell; Ruth Vilà Baños (Revista d'Innovació Docent Universitària, 2014)
Es presenta el treball que l’equip de coordinació del Pràcticum del Grau de Pedagogia de la Universitat de Barcelona ha elaborat per organitzar les assignatures vinculades a la pràctica professional dels pedagogs. Aquestes s’estructuren en tres assignatures: Professionalització i Sortides Laborals, Pràctiques d’Iniciació Professional i Pràctiques Externes. En elles es treballa el perfil del pedagog i el mapa de la professió, a primer curs del grau; la pràctica simulada a través dels casos a tercer; i la immersió en una organització, com a pràctica externa a quart, acompanyada de les sessions de pràctica reflexiva. L’orientació del perfil professional del pedagog s’ha definit considerant els marcs legals i els marcs mentals que ens permeten conèixer el món del treball a principis del segle XXI en el qual el pedagog ha d’actuar.