Деякі аспекти розробки та функціонування експертної системи «страхування на транспорті» - A. Tkachenko; O. Tkachenko; G. Kovbatyuk (Збірник наукових праць Державного університету інфраструктури та технологій: серія "Транспортні системи і технології", 2019)
Стаття присвячена визначенню актуальних питань розробки та функціонування інтелектуальних систем (зокрема експертних систем). В статті визначені структура, основні компоненти, характеристики та властивості авторської експертної системи «Страхування на транспорті». Властивості функціонування запропонованої експертної системи ґрунтуються на обробці знань щодо отримання користувачем системи інтелектуальної поради стосовно діяльності суб‟єктів страхової діяльності, пов‟язаної з нещасними випадками та ризиками на транспорті; наявності технології обробки інформації, яка подається у вигляді правил; опису функціонування системи. Розроблена авторська експертна система сприяє підвищенню ефективності роботи агентів страхової компанії з документами і, як наслідок, підвищенню ефективності роботи всієї страхової компанії.