Die ontsluiting van die struktuur van 3 Johannes met die oog op verdere eksegese - J. A. du Rand (Verbum et Ecclesia, 1980)
Die geskrif 3 Johannes hoort tot die briefgenre. Dit is n geleentheidsgeskrif, beoordeel volgens die kriteria van die tipiese antieke brief. Sy samestelling is volgens sy briefvorm. Wat die stylvorm en aanbieding betref, moet in die strukturering daarmee rekening gehou word dat 3 Johannes deur 'n individu (ho presbuteros) aan n individu (Gajus) geskryf is (vgl. vers 1).