Wykładniki określoności / nieokreśloności a pewien typ wyrażeń ekspresywnych w języku bułgarskim i polskim - Małgorzata Korytkowska (Studia z Filologii Polskiej i Słowiańskiej, 2015)
The semantic variants of verbs in a semantic-syntactic description and lexicographic practice (on the basis of Bulgarian language)