MUHAMMED ABDUH BİBLİYOGRAFYASI ÜZERİNE BİR DENEME - Halil TAŞPINAR (Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2003)
Muhammed Abduh (1849-1905), XIX. Asırda yetişen islam aleminin ünlü simalarından biridir. Bu ilmi şahsiyelin meydana getirmiş olduğu eserler, hem kendi döhemine hem de kendinden sonraki dönemlere damgasını vurmuştur. Bu araşttrmadaki temel amaç, çağdaş islam düşüncesinin bir üst temsilcisi olarak kabul gören Abduh'un kısa bir hayatı, yazmış olduğu eserleri, makaleleri ve düşüncesi il~ ilgili olarak islam aleminde ve batıda yapılan eser ve makale çalışmalarının bibliyog'rafik bir denemesinden ibaret olacaktır. Ancak bu çalışmada yalnız erişebildiğimiz çalış. maların bir dökümünü verdik. Sanal alemdeki yapılan çalışmalara temas etmedik.