بررسی تأثیر مهندسی ارزش بر عملکرد سازمانی (مورد مطالعه: بانک‌های دولتی شهر تبریز) - مهدی زکی پور; مجتبی شبگو; شهرام میرزائی دریانی (مطالعات منابع انسانی, 2015)
شناسایی و بهسازی عوامل موثر بر عملکرد سازمانی پیشنیاز اساسی حفظ بقا و اثربخشی سازمانها در دنیای رقابتی امروزی به شمار میرود. هدف اصلی این مقاله بررسی تأثیر مهندسی ارزش بر عملکرد سازمان در بانک‌های دولتی شهر تبریز است. چارچوب نظری پژوهش بر اساس مدل عملیاتی مهندسی ارزش آیر و مدل عملیاتی عملکرد سازمانی کاپلان و نورتون تنظیم شده است. جامعه آماری تحقیق شامل کارکنان بانک‌های دولتی تبریز است. نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران به ‌تعداد 215 نفر به‌ صورت نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع‌‌آوری دادهها از پرسش‌نامه‌های استاندارد بر اساس مؤلفه‌های مربوط به متغیرهای عملکرد سازمانی و مهندسی ارزش استفاده شده است. قابلیت اعتماد پرسش‌نامه نیز با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ تأیید شد. نتایج حاصل از تحلیل داده‌ها نشان داد مهندسی ارزش بر عملکرد سازمانی بانک‌های دولتی شهر تبریز تأثیر دارد. همچنین مهندسی ارزش بر ابعاد رضایت کارکنان، نتایج مالی/ بازار، رضایت مشتریان و اثربخشی سازمان تأثیر مستقیم و معنی‌داری دارد. مقایسه میانگین رتبه‌های مربوط به هر یک از ابعاد عملکرد سازمان نشان میدهد رضایت مشتریان در رتبه اول اهیمت و رضایت کارکنان، اثربخشی سازمان و نتایج مالی/ بازار در رتبههای بعدی قرار گرفته‌اند.