Polska i świat przez kuchnię. Studia o dziedzictwie kulinarnym, red. A. Kamler, D. Pietrzkiewicz, K. Seroka, Warszawa 2018 [recenzja] - Andrzej Klonder (Kwartalnik Historii Kultury Materialnej, 2020)
Recenzja z publikacji (wydanej w 2018 r.) dotyczącej dziedzictwa kulinarnego na przestrzeni dziejów.