Zmeny v subjektoch a obsahu obchodno-právnych záväzkov v právnom poriadku Slovenskej republiky - Daniel Jakubovič (Časopis pro Právní Vědu a Praxi, 2005)
Uvedený článek je z hraničnej problematiky finančného a obchodného práva - ak totiž hovoríme o subjektech práva finančného trhu (banky, poisťovne, obchodníci s cennými papiermi, správcovské společnosti a pod.), v mnohých prípadoch nastávajú skutečnosti, ktoré odóvodňujú zmeny nielen v subjektech vzniknutých záväzkov, ale aj v ich obsahu. Prejdeme teraz preto in media res k podstate veci.