Криміналістичне забезпечення використання безпілотного літального апарату (дрону) у досудовому розслідуванні - D. Tychyna; A. Antoshchuk; R. Pertsev (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право, 2023)
Діяльність слідчого на початковому етапі досудового розслідування є єдиною, взаємозалежною системою процесуальних дій, спрямованих на виявлення, фіксацію, вилучення та дослідження слідів кримінального правопорушення, визначаючи подальшу спрямованість наступного етапу розслідування. Розслідування кримінальних правопорушень вимагає сучасних, новітніх, практичних засобів на основі проведених комплексних науково-праксеологічних досліджень з використанням цифрових технологій при проведенні слідчих (розшукових) дій.