پتانسیل یابی کانی سازی مس با استفاده از شبکه عصبی فازی در محیط GIS - مهدی شبانکاره; نادر فتحیان پور; سیدحسن طباطبایی (Analytical and Numerical Methods in Mining Engineering, 2011)
در علوم مرتبط با زمین به دلیل حضور عدم قطعیت بسیار بالا که خود نتیجه پدیده های گوناگون و گاهی ناشناخته زمین شناسی در یک منطقه می باشد، استفاده از مدل هیبریدی نروفازی در علوم زمین به این دلیل که، این مدل تلفیقی از دانش و داده می باشد، بسیار مناسب است. در این مطالعه منطقه نائین- کاشان که بخشی از کمربند آتشفشانی ارومیه- دختر می باشد و تعداد زیادی کانسارهای فلزی و غیرفلزی را در خود جای داده، به عنوان منطقه هدف در نظر گرفته شده است. این منطقه از لحاظ زمین شناسی، دورسنجی و ژئوفیزیک هوابردی با هدف پتانسیل کانسار مس مورد بررسی قرار گرفته است. نتیجه این بررسی ها تهیه هفت لایه اطلاعاتی می باشد که در سه دسته ی، آلتراسیون ها، زمین شناسی و ساختاری قرار گرفته اند. سپس تلفیق اطلاعات بوسیله روش شبکه عصبی- فازی انجام شده است، این روش بوسیله چهار سایت آموزشی، مورد آموزش قرار گرفته و پس از آن تمامی داده ها بوسیله مدل های بدست آمده، مدلسازی شده است. حاصل کار قرار گرفتن 2/95 درصد کانسارهای شناخته شده مس، در منطقه با پتانسیل مطلوب برای این فلز می باشد.